Beste karpervisser,


De karper koppelwedstrijd van 2017 wordt gehouden op het sportcomplex St. Jan aan de Winkelsteegseweg in Nijmegen
Loting is op 6 oktober om 15.00 en de wedstrijd begint om 17.00 uur en duurt tot 7 oktober 10.00 uur
Prijsuitreiking is om 11.00 uur

Bij deze wedstrijd is het gewicht van de gevangen karpers bepalend en wordt genoteerd per koppel. Er kunnen maximaal 10 koppels deelnemen.
In de avond wordt er voor een frietje gezorgd en in de ochtend voor een ontbijtje.
Het inleggeld is € 7,50- per persoon.
Waardebonnen 2x 25 en 2x 15 en 2x10 euro zijn er te winnen voor de eerste 3 plaatsen
Voor degene die de zwaarste karper vangt is er een waardebon van 25 euro

Het inschrijfgeld dient u over te maken vóór 1 oktober 2017 op rekening:
NL16RABO0131692690 t.n.v. HSV De Vriendenkring o.v.v. Karper koppelwedstrijd 2017 + namen koppel
We hopen op een goede vangst en een gezellige dag samen.
De karper wedstrijdcommissie,

Peter Samson, Geert-Jan van Dreumel

 

Jeugdvissers tot 18 jaar opgelet! Ben jij dol op karpervissen of wil je hier meer over leren? Kom dan op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus naar de vijvers bij de Winkelsteegseweg in Nijmegen. De Federatie organiseert samen met de SKP Nijmegen een tweedaags jeugdevenement over karpervissen. Dit evenement bestaat uit een wedstrijd en vervolgens een open karperdag.
Jeugd wedstrijd
De eerste dag en nacht staan in het kader van een karperwedstrijd. Keuze is vrij of je je individueel aanmeld of als koppel (bijvoorbeeld vader en zoon?) Wegens beperkte ruimte mag er met twee hengels per stek worden gevist. 

Hoewel het viswater niet super groot is hebben we dit water uitgekozen vanwege het fraaie karper bestand. Wij zijn niet verbaast als iedereen één (of meerdere) karper(s) vangt. 

Hoewel wij benadrukken dat de gezelligheid belangrijker is dan het wedstrijd element zijn er mooie prijzen te winnen voor de koppels die de meeste kilo’s karper vangen. Daarnaast is er een prijs voor de persoon (individuele prijs) die de grootste karper vangt. 

1ste prijs 2x 75 euro waardebonnen van hengelsportzaak
2de prijs 2x 50 euro waardebonnen van hengelsportzaak
3de prijs 2x 25 euro waardebonnen van hengelsportzaak

Grootste karper (individuele prijs) 1x 50 euro waardebonnen van hengelsportzaak

Iedereen die zich aanmeldt ontvangt bij aanvang een goodiebag die gevuld is met allerlei mooie karper gadgets. Daarnaast zorgen wij voor avond eten en een ontbijt. 

Voor inschrijving en voorwaarden klik hier 

Open dag karpervissen voor de jeugd
Op zaterdag worden er verschillende workshops opgezet waar de jeugd allerlei verschillende technieken kunnen leren die zij later kunnen toepassen voor hun eigen karper visserij. 

Boilies maken -   Hoe wordt het meest gebruikte karper aas gemaakt? Kies een aantal ingrediënten uit en maak je eigen boilies!

Rigs knopen -   Volgens velen is de onderlijn een belangrijk onderdeel van het karpervissen. De onderlijn bij het karpervissen wordt een rig genoemd. Kom je eigen rig knopen. 

Werptechniek oefenen -   Karpers gedijen het liefst tussen de lelies of langs die overhangende takken. Hoe krijg ik mijn montage op de juiste plek geworpen? We gaan dit samen met jullie oefenen. Er zijn zelfs mooie prijsjes te winnen voor de echte precisie werpers. 

Penvissen -   Het vissen op karper met een dobber (pen). Een zeer effectieve manier van karpervissen als het op de juiste wijze wordt gedaan. Leer onder begeleiding de basiselementen van het penvissen op karper. 

Method feeder -   Het vissen met een method feeder is een zeer effectieve en veelgebruikte manier van karpervissen dat door wedstrijdvissers veel wordt gedaan. Pak één van onze feeder hengels en probeer zelf een karper te vangen. 

Vaste stok vissen -   Ook aan de niet karpervisser is gedacht. Pak een vaste hengel en probeer een voorn of een brasem te vangen. Raadpleeg de VISmeester voor tips en trucs. 

Verder kun je meedoen met een loterij. Er is een goed gevulde prijzentafel aanwezig. 

Voor de open karperdag op 26 augustus is aanmelden niet nodig. Deelname is gratis en het is niet nodig om eigen materialen mee te nemen. Workshops worden aangeboden vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Er wordt gevist bij de vijvers aan de Winkelsteegseweg 217, 6534 AP in Nijmegen. 
 

Beste Hengelsportvriend,

Het is je vast niet ontgaan dat onze vereniging dit jaar haar 90-jarig bestaan viert. Dat is een feestje waard. Daarom organiseren we op zondag 17 september onze jubileumdag en daarvoor is ieder lid van harte uitgenodigd. Jij en je partner dus ook!

Samen vissen, 8:00 – 13:00 uur
’s Ochtends gaan we samen vissen. Iedereen is welkom en het maakt niet uit of je al goed kunt vissen of nog niet. Bovendien kan iedereen die het wil meedoen met de jubilleumwedstrijd; de wedstrijdvissers zitten gewoon tussen de andere vissers in. De locatie houden we in de buurt, maar laten we afhangen van waar op dat moment goed gevangen wordt. Om 8.00 uur verdelen we de visstekken voor de wedstrijd en de wedstrijd begint om 9.00 uur.

Feest in Café Kanaalzicht, 16:00 – 20:00 uur
Vanaf 16:00 uur komen we samen in Café Kanaalzicht. Voor een drankje, een babbeltje, een overdreven verhaal (visserslatijn) of gewoon voor de gezelligheid. Vanaf 17:30 uur wordt er een buffet geserveerd.

Gratis, maar toch betalen…
Het is een verjaardagsfeestje, dus als gast kost het je natuurlijk niets. En tóch moet je betalen. Hoe zit dat? Heel simpel, we willen voorkomen dat mensen zich aanmelden en vervolgens niet komen opdagen. De vereniging betaalt dan namelijk toch de volle mep…en dat uit de contributiegelden die door onze leden bijeen zijn gebracht. Dat kan natuurlijk niet. Onze oplossing: bij inschrijving betaal je € 20,00 per persoon. Kom je naar de jubileumdag, dan krijg je van onze penningmeester een envelop met je inschrijfgeld erin terug.

Hoe inschrijven?
Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef daarin aan:

  • Of je mee gaat vissen (je partner mag mee als hij/zij in het bezit is van een Vispas of als je een MeeVisToestemming hebt aan gevraagd)
  • Of je deelneemt aan het buffet en of je partner meekomt
  • Of je vegetariër (wel/geen vis?) bent of een voedselsallergie hebt

Van onze secretaris krijg je vervolgens een ontvangstbericht met verzoek tot betaling van het inschrijfgeld. Na ontvangst van de betaling krijg je de toegangskaarten per email. Die print je uit en neem je mee naar het buffet.

Inschrijven kan tot 1 september. Bij annulering na 1 september geen inschrijfgeld terug.

VISSEN VOOR ALLE LEDEN

zondag 9 juli - 8:00 - 17:00 uur 't Mun, Appeltern

Op zondag 9 juli krijgt u een prachtige kans om te gaan vissen op het karpervijvercomplex van 't Mun in Appeltern. Op deze dag heeft onze Evenementencommissie namelijk één van de vijvers afgehuurd en zijn er 18 visplaatsen exclusief voor onze leden.

Tussen 8:00 - 13:00 uur wordt er een wedstrijd gevist. Opgeven voor de wedstrijd kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verzamelen om 8:00 uur bij 't Mun, Molenstraat 10 in Appeltern. Het betreft een vrije hengelwedstrijd en ieder lid kan deelnemen.

Mochten er tijdens de wedstrijd visplaatsen over zijn, dan kunnen leden op deze plaatsen "vrij" mee vissen. Na de wedstrijd zijn alle visplaatsen beschikbaar voor leden van de gezelligste hengelsportvereniging uit de regio. Voor u dus! Ook deze niet-wedstrijdvissers geven zich op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus opgeven is nodig VOL=VOL


Deelname is gratis, zowel voor de wedstrijdvissers als voor het vrij vissen.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met de evenementencommissie:
• Peter van Driel: 06-10460048
• Marcel Eimers: 06-22804959

Het bestuur hoopt u te ontmoeten tijdens deze gezellige dag in Appeltern.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van HSV De Vriendenkring,

Michel Abee, secretaris

 

Nieuwsbrief-januari-2017-laag-water.pdfLaag water Maas, kans voor Uikelaar?

 

Maas bij Heumen

Spanjaard, 2de kolk!

Het zal de meesten niet ontgaan zijn, een aanvaring van een binnenvaartschip met de stuw in Grave op 29 december heeft een dramatische lage waterstand in de Maas tot gevolg gehad.
Tussen Sambeek en Grave is het stuwpeil zo’n drie meter gedaald en daarmee gelijk geworden aan het peil tussen Grave en de volgende stuw bij Lith.
Dit heeft gevolgen voor de kolken in de Erpewaai, maar het biedt ook een unieke kans.

De kolken in de Erpewaai worden namelijk van onderaf gevoed door “kwelwater”.

Dat werkt als volgt: door de druk van het water in de Maas ontstaat er in de kolken een opwaartse druk van het water in de bodem. Hierdoor worden de kolken van onderaf gevuld.
Door de lage waterstand in de Maas valt die opwaartse druk grotendeels weg. Daardoor zakt het water in de kolken in korte tijd tot erg lage waarden.
Kwetsbare Uikelaar Die dalende waterstand is vooral voor de Uikelaar (de 3de kolk) een groot probleem. Deze kolk is namelijk de minst diepe van de drie.
Als kritieke diepte voor vis wordt doorgaans een waterkolom (dat is de afstand van de bodem tot het wateroppervlak) van 40 tot 50 cm aangehouden.

LEES MEER in onze speciale nieuwsbrief! Nieuwsbrief laag water 2017

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Met vereende krachten hebben we eindelijk een grote boomstronk opgeruimd!

Wat een klus leek te gaan worden voor een lier en veel mankracht bleek gelukkig met een touw, aangebracht rondom de wortel, en de aanwezige vrijwilligers snel te zijn opgelost.

Na het op de kant trekken kon begonnen worden met in stukken zagen en afvoeren van het afval.

Ook de vervallen steiger is verwijdert om ongelukken, een nat pak, te voorkomen. De oever is nu helemaal schoon gemaakt dus ruimte is er nu genoeg.

Vrijwilligers bedankt!

Bewaren

Het bestuur wil graag het volgende onder uw aandacht brengen.U zult er ongetwijfeld al over gehoord of gelezen hebben: er heerst weer vogelgriep in Nederland. Vogelgriep wordt veroorzaakt door het influenza-virus waarvan ook varianten bij varkens en mensen voorkomen. Hoewel ze er in de regel het best tegen beschermd zijn, lijken nu vooral watervogels – en dan met name kuifeenden – de dupe van het virus. De variant die nu rond waart lijkt op dit moment niet zo’n probleem voor de mens, maar dat kan bij griepvirussen helaas ineens veranderen.

Omdat in onze verenigingswateren ook eenden rondzwemmen, vragen wij om extra alertheid als u gaat vissen. Ziet u dode of zieke watervogels, neem dan de volgende maatregelen:

  • Vermijd alle contact met dode of zieke dieren!
  • Ruim dode dieren niet zelf op
  • Ga niet vissen in het betreffende water
  • Ga geen eendjes voeren met uw kinderen
  • Neem direct contact op met onze secretaris: 06-13126722

PDF Vogelgriep

 

Sportvisserij Nederland heeft ook informatie over de vogelgriep op haar website geplaatst. Met deze link ga je daar naar toe.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,


Michel Abee

Bewaren

Vanaf het moment dat we begonnen zijn met de automatische incasso van de contributie voor 2017 zijn er problemen. Het probleem speelt bij de Rabo bank en niet bij uw eigen bank.

Op dit moment moeten we nog van ongeveer 30 leden opnieuw de incasso aan de bank aanbieden.

Dit gaan we eind deze week doen.

Excuses voor het ongemak!

De Karper koppelwedstrijd van 2016 wordt op 8 oktober ook dit jaar gehouden in de Erpenwaai kolken.

Maximaal 8 koppels kunnen hieraan meedoen dit i.v.m. het beperkte aantal visstekken.

Inschrijfgeld 10 euro per koppel.

Gaarne dit overmaken op bankreknr. NL16RABO0131692690

de Vriendenkring (onder vermelding van Karperkoppel wedstrijd 2016)

 

Aanmelden voor 1 oktober door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld in de mail met wie je deze dag de wedstrijd gaat vissen

 

De Karper wedstrijdcommissie.
Peter Samson
Geert –Jan van Dreumel

Woensdag 13 Juli 2016 organiseren wij, samen met SKP-Nijmegen, een bijeenkomst waarbij de risico's van het aan de waterkant verblijven in kaart wordt gebracht.

Locatie: Café Kanaalzicht te Heumen

Tijd: 20.00 - 22.00 uur, zaal open 19.30 uur

Toegang: gratis


Tekenbeten (ziekte van Lyme) en door ratten (ziekte van Weil) vervuild water zijn de belangrijkste oorzaken van gezondheidsklachten bij sportvissers.

Maar vergeet Blauwalg en de Berenklauw niet!


Onze secretaris, Michel Abee, gaat uitgebreid in op de diverse aspecten hiervan!

 

 Meer informatie? klik op: Visblad april 2016 - Ziekte van Weil